Milieu


Milieumanagement

CMC is gespecialiseerd op het gebied van milieumanagement. Staat u voor duurzaam en verantwoord ondernemen? De overheid gaat steeds meer energie steken in het stellen van eisen op het gebied van milieu. Dus het is erg belangrijk om zaken op dit gebied goed voor elkaar te hebben. Met het milieumanagement certificaat toont u aan dat u grip heeft op milieu en veiligheid. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag met advies op maat.

Onderdelen van milieumanagement

Wij, Corporate Management Consultants, kunnen uw partner zijn op de volgende gebieden:Milieumanagementsysteem

ISO 14001 vereist dat een organisatie regelmatig nagaat wat de milieuaspecten van haar activiteiten, producten en diensten zijn. Milieuaspecten van uw organisatie kunnen milieueffecten veroorzaken zoals verzuring van water en bodem of een broeikaseffect. Door gebruik te maken van een milieumanagementsysteem, kunt u gestructureerd de milieueffecten van uw bedrijfsvoering beheersen. Dit systeem zorgt ervoor dat uw organisatie kan voldoen aan de wet- en regelgeving. Wij kunnen u helpen bij het opzetten, actualiseren en integreren van milieumanagementsystemen.


Er bestaan verschillende milieuthema's waar u zich als ondernemer op kunt richten. Mogelijke milieuthema's zijn:Milieuvergunning

Een milieuvergunning geeft aan welke maatregelen u moet nemen om de milieu-risico's binnen de wettelijke normen te houden. Bedrijven die verplicht een milieuvergunning moeten hebben zijn de wat grotere bedrijven. Deze hebben namelijk sneller te maken met meer afval en geluidsoverlast dan een kleiner bedrijf. Houdt men zich niet aan de voorschriften, dan kan de gemeente daar een boete voor geven. Daarom is het belangrijk om te weten of uw milieuvoorschriften juist zijn. Onze enthousiaste medewerkers kunnen dit beoordelen.

Wij helpen u graag

Heeft u interesse in meer informatie over wat CMC voor u kan betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u telefonisch of per mail graag te woord.